Wat is Magento?

Magento is een E-commerce Open Source oplossing die gelanceerd werd in 2008 door het Amerikaanse bedrijf Varien.

Het won meermaals de ‘Best of Open Source Software Awards’, trok de aandacht van de allergrootsten (onder meer de managers van Ebay) en zo werd Magento in 2018 uiteindelijk overgekocht door het grote ‘Adobe’.

Deze alliantie was zonder twijfel een succes: door de prestaties van het Magento-platform te combineren met alle digitale mogelijkheden van Adobe, leider op dit gebied, is de digitale handel nu toegankelijk voor zowel de klanten van de B2C- of B2B-sectoren in alle sectoren van de industrie, als voor de klanten van de publieke sector. Het gaat hierbij niet alleen over het commerciële beheer van digitale goederen, maar ook over fysieke goederen en verbruiksgoederen (van detailhandel tot groothandel).

Bovendien blijft Magento telkens mee met de nieuwste technologische ontwikkelingen dankzij zijn dynamische gemeenschap van meer dan 300.000 developers! Magento documenteert zijn modules heel precies, beschikt over een ‘Magento University’ (Magento U) en ontwikkelde een strikt systeem voor de certificering van zijn consultants en developers.

Met duizenden vooraf gedefinieerde, gebruiksklare extensies (waaronder betaling, verzending, taksbeheer en logistiek), zorgt de hoge mate van flexibiliteit ervoor dat elk bedrijf snel zijn handelscapaciteit kan verhogen en herhalen om aan zijn unieke noden te voldoen!

De functionaliteiten van Magento

Magento is de uitgebreidste e-commerceoplossing op de markt op het gebied van functionaliteiten:

  • Meertalig / Multi stores / Multi boutiques
  • Herinnert surfers automatisch aan winkelmandjes die niet afgerekend werden
  • Eenvoudig beheer van configureerbare producten, packs of productgroepen
  • Geschenkbonnen / Gepersonaliseerde promoties / Wishlist/ Geboortelijst / …
  • Productvergelijkingen
  • Beheer van stock op verschillende locaties
  • Beschikbaarheid van talrijke plug-ins
  • Talrijke API’s
  • Native integratie met Google Ads en Amazon

 

Voor de kleine bedrijven

Magento biedt u geïntegreerde functionaliteiten voor basishandel, waaronder cloud hosting en implementatie in de cloud, ondersteuning, beheer van uw gegevens en de tools om uw verkoop te versnellen. Bovendien koppelt Magento u aan een gecertificeerde partner die Express-implementatiepakketten voorstelt tegen een aanvaardbare prijs om u te helpen snel en makkelijk op te starten: een e-commercewebsite creëren voor kleine ondernemingen was nog nooit zo makkelijk! Daar komt nog bij dat Magento zich zal aanpassen aan de evolutie van uw bedrijf naarmate het webverkeer op uw site stijgt.

Voor de middelgrote en grote bedrijven

Magento is de ideale partner voor alle bedrijven met ‘gemiddeld complexe’ projecten: dankzij de basisfunctionaliteiten die oneindig aanpasbaar zijn, voldoet de oplossing aan al uw noden zonder te moeten overstappen op ontwikkelingen op maat: geïntegreerde B2B-functionaliteit – Wereldwijd geïntegreerd medium voor transacties in verschillende landen – Aangepaste functionaliteit voor het beheer van meer dan 10.000 artikelen – GWS (Global/website/store) zodat meerdere onlinewinkels gelijktijdig beheerd kunnen worden door hetzelfde bedrijf, waarbij elk niveau van de structuur onafhankelijk beheerd kan worden zonder dat de gezamenlijke gegevens of configuraties gedupliceerd moeten worden!

Magento denkt aan alles …

De vindbaarheid

Dankzij Magento optimaliseert u uw vindbaarheid, zowel de natuurlijke vindbaarheid (SEO), als het omgaan met ‘duplicate content’ en de betaalde vindbaarheid (SEA), bijvoorbeeld de automatische integratie van uw producten in ‘smart campaigns’ die ter beschikking gesteld zijn door Google Ads.

Faciliteren van de verkoop

Dankzij de integratie met Google Ads Smart Campaign en met Amazon, is Magento2 ook de ideale oplossing om u te helpen duizenden producten eenvoudig te verkopen via de google tools en om het doelgerichte verkeer naar uw website te verhogen. U hoeft geen 3 verschillende verkoopkanalen meer te beheren en u kan alles beheren vanaf uw Magento e-commerceplatform.

Welke versies biedt Magento2?

Magento2 (2e Opus van Magento) is er in 3 versies:

Magento Open Source (Community Edition)

is de gratis versie van Magento en is de meest gebruikte oplossing: de gebruikers kunnen vrij de configuratie van de software aanpassen om die op hun specifieke noden af te stemmen. Deze oplossing is gratis en wordt gehost waar u dat wil (OVH, Combell, interne server, enz.).
Door zijn erg modulaire structuur, zijn brede waaier aan functionaliteiten, zijn degelijkheid en zijn vermogen om grote productcatalogussen te beheren, lust Magento2 wel wat resources, waardoor het meestal geïnstalleerd wordt op een dedicated server.

Magento Commerce (Entreprise Edition)

Magento Commerce beschikt over dezelfde basis als de opensourceversie, maar is nog krachtiger. Het biedt enkele functionaliteiten die met de opensourceversie enkel mogelijk zijn door plug-ins toe te voegen (bv. Gift card, geboortelijst, enz.). Deze oplossing is bijzonder geschikt voor heel grote productcatalogussen (>1M!) dankzij het gebruik van Elastic Search voor de indexering. De prijszetting van Magento2 Commerce is afhankelijk van de omzet en begint bij 22.000 USD/jaar.

Magento Commerce Cloud (Enterprise Cloud Edition)

Magento Commerce Cloud bestaat uit de Magento Commerce geleverd als SaaS (Software as a Service). U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de hosting, de prestaties, de veiligheid of updates. De prijszetting van de Commerce Cloud volgt dezelfde logica als de Commerce en begint bij 40.000 USD/jaar.

WiMakeIT, gespecialiseerd in het creëren van websites met Magento Open Source (Community Edition), staat u bij in de creatie en opvolging van uw e-commerceproject met Magento: Neem contact op met ons en wij analyseren of deze oplossing geschikt is voor uw project!

We zijn gecertificeerd